Brněnský vrabec

Originální recept z brněnských restaurací na pikantní pečené vepřové plecko.


4.434x
160 min
6×

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme na drobné kostičky a větší stroužky česneku prolisujeme nebo nadrtíme.

Vepřovou plec (trošku prorostlou tukem) nakrájíme na kostky cca 3 x 3cm, promícháme s drobně nakrájenou cibulí, solí, kmínem, drceným česnekem a kečupem. Maso necháme 2 - 6 hodin odležet.

Potom brněnského vrabce pečeme v troubě při cca 200 °C na sádle a podlitého troškou vody, později přeléváme výpekem. Pečeme do zlatohněda, až je maso měkké.

K brněnskému vrabci nejlépe chutná dušený špenát nebo kysané zelí (ve studené nebo teplé úpravě) a houskový knedlík. Dobré jsou i vařené brambory.

Pozn.: Kdo má rád hodně pikantní maso, může použít ostrý kečup nebo trošku chilli papriky při nakládání masa.
user-icon

autor 5159


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brněnský vrabec

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.