Brněnský vrabec

Originální recept z brněnských restaurací na pikantní pečené vepřové plecko.


4.434x
160 min
6×

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme na drobné kostičky a větší stroužky česneku prolisujeme nebo nadrtíme. Vepřovou plec (trošku prorostlou tukem) nakrájíme na kostky cca 3 x 3cm, promícháme s drobně nakrájenou cibulí, solí, kmínem, drceným česnekem a kečupem. Maso necháme 2 - 6 hodin odležet. Potom brněnského vrabce pečeme v troubě při cca 200 °C na sádle a podlitého troškou vody, později přeléváme výpekem. Pečeme do zlatohněda, až je maso měkké. K brněnskému vrabci nejlépe chutná dušený špenát nebo kysané zelí (ve studené nebo teplé úpravě) a houskový knedlík. Dobré jsou i vařené brambory. Pozn.: Kdo má rád hodně pikantní maso, může použít ostrý kečup nebo trošku chilli papriky při nakládání masa.
user-icon

autor 5159


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brněnský vrabec

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena