Vaření.czReceptyMoravský vrabec s jablkovým zelím a knedlíčky

Moravský vrabec s jablkovým zelím a knedlíčky

Klasika na jiný způsob.


5.04x
75 min

Ingredience

200 gslanina
4 stroužkyčesnek
0.5 dlolej
4 ksvejce
0.5 dlmléko
4 kscibule
2 ksjablko
400 gzelí
1 dljablečný džus
1 svazekpetrželová nať
1 kscelá skořice
toastový chléb
4 lžičkycelý kmín
800 gvepřová krkovička

podle chuti

cukr
sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, kmín, osolíme a okořeníme. Směs dáme péct do trouby při 180 °C, po 10 minutách podlijeme vodou, přikryjeme a dusíme, až je maso měkké. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme kmín, cukr a promícháme. Přidáme zelí, celou skořici, nastrouhaná jablka, podlijeme jablečným džusem a dusíme doměkka. Dochutíme. Toastový chléb nakrájíme na malé kostky a necháme je usušit. Mezitím opražíme slaninu nakrájenou na kostičky. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky, ze kterých vyšleháme tuhý sníh. K usušeným kostkám pečiva přidáme slaninu, vmícháme žloutky, zalijeme mlékem, přidáme nasekanou nať a nakonec zlehka zamícháme sníh. Dosolíme. Z hotové směsi vytvarujeme knedlíčky, které vaříme ve vodě asi 10 - 15 minut podle velikosti. Moravského vrabce s jablkovým zelím a knedlíčky podáváme klidně i jako sváteční oběd.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Moravský vrabec s jablkovým zelím a knedlíčky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena