Pečený brněnský vrabec

Další varianta receptu na vrabce.


5.015x
90 min
2×

Ingredience

5-6 stroužkůčesnek
2 kscibule
2 lžícehladká mouka
400 gvepřová plec
400 gvepřový bok

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
kmín

Postup přípravy

Plece a bůček umyjeme, očistíme a odkrojíme nejmastnější kousky masa. Cibuli a česnek oloupeme a najemno nasekáme. Pekáček vymastíme olejem a vložíme do něj nakrájené maso, které promícháme s cibulí a česnekem. Osolíme a posypeme kmínem. Troubu předehřejeme asi na 250 °C. Maso v ní prudce pečeme asi 15 minut. Potom teplotu snížíme a pečeme, dokud maso není zcela měkké. Během pečení podle potřeby podléváme vodou. Měkké vrabce vyjmeme a vypečenou šťávu zaprášíme moukou. Zalijeme vodou a vzniklou šťávu za stálého míchání krátco povaříme. Potom maso vrátíme zpět do pekáče. Pečeného brněnského vrabce podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečený brněnský vrabec

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena