Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Vepřové maso nakrájíme na velmi malé kousky. Rajčata a pórek nakrájíme na velmi jemno.
Cibuli osmažíme dozlatova na oleji a poté přidáme nakrájené maso. Po částečném osmahnutí podlijeme vodou a zamícháme. Osolíme, přidáme celý pepř, bazalku a houbové koření. Kdo má houby, může je použít místo houbového koření. Dále přidáme bazalku a kari koření. Záleží na naší chuti. Maso dusíme do změknutí a stále podléváme, aby se nám to nepřipálilo.
Po změknutí masa přidáme nakrájené rajče a po chvíli přidáme i pórek. Chvíli podusíme, zalijeme smetanou a na mírném ohni ještě povaříme. Komu se bude zdát omáčka příliš řídká, může omáčku zahustit pomocí vody s moukou nebo světlou jíškou.
Moravský vrabec s pórkem a rajčetem podáváme s vařenými brambory, chutná i s rýží.