Moravský vrabec s pórkem a rajčetem

Osvědčený recept na chutnou omáčku s pórkem a rajčetem, která je výborná s vařenými brambory i s rýží.


3.37x
75 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Vepřové maso nakrájíme na velmi malé kousky. Rajčata a pórek nakrájíme na velmi jemno.

Cibuli osmažíme dozlatova na oleji a poté přidáme nakrájené maso. Po částečném osmahnutí podlijeme vodou a zamícháme. Osolíme, přidáme celý pepř, bazalku a houbové koření. Kdo má houby, může je použít místo houbového koření. Dále přidáme bazalku a kari koření. Záleží na naší chuti. Maso dusíme do změknutí a stále podléváme, aby se nám to nepřipálilo.

Po změknutí masa přidáme nakrájené rajče a po chvíli přidáme i pórek. Chvíli podusíme, zalijeme smetanou a na mírném ohni ještě povaříme. Komu se bude zdát omáčka příliš řídká, může omáčku zahustit pomocí vody s moukou nebo světlou jíškou.

Moravský vrabec s pórkem a rajčetem podáváme s vařenými brambory, chutná i s rýží.
user-icon

autor lubam1


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Moravský vrabec s pórkem a rajčetem

Zpět na recept