Brněnské řízky

Recept na chutný řízek plněný šunkou, hráškem a vejcem.


5.04x
60 min
1×

Ingredience

100 gsádlo
4 ksvepřový řízek

podle chuti

sůl

náplň

2 ksvejce
70 gmáslo
50 gšunka
50 gsterilovaný hrášek

na obalení

vejce
mléko
houska
hladká mouka

Postup přípravy

Na másle osmažíme na kostičky nakrájenou šunku, přidáme sterilovaný hrášek a vejce. Osolíme a smažíme, až vejce zhoustne. Řízky naklepeme a osolíme. Směs dáme na řízky tak, abychom je mohli pohodlně přeložit. Naplněné a přeložené řízky obalíme v hladké mouce, ve vejci rozšlehaném v mléce a v nastrouhané housce. Plněné řízky pozvolna smažíme na sádle po obou stranách dozlatova. Brněnské řízky podáváme s opékanými brambory a zeleninovým salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brněnské řízky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena