Jemné plátky roštěné na pepři přelité silnou kávovou omáčkou. Jídlo je samo o sobě jednoduché a rychlé, ale příprava na omáčku trvá dlouho.
sůl | |
olivový olej | |
2.5 l | hovězí vývar |
0.5 kg | kořenová zelenina |
4 plátky | roštěná |
drcený černý pepř | |
1 kg | telecí kosti |
30 ml | silné espresso |
Kořenovou zeleninu očistíme a spolu s omytými telecími kostmi ji vložíme do hlubokého pekáče. Troubu rozehřejeme na 200 °C a zeleninu s kostmi v ní pečeme minimálně 30 - 40 minut. Kosti a zelenina by měly být tmavé, ale ne spálené. Pak do pekáče nalijeme vývar, teplotu snížíme na polovinu a vše necháme v troubě téměř 10 hodin vařit. Případně můžeme použít i papiňák.
Vývar z kostí scedíme do hrnce, přidáme kávu a podle potřeby jej osolíme. Vývar vaříme, dokud se jeho množství nezredukuje na polovinu. Omáčku máme připravenou.
Zhruba hodinu před koncem vaření si připravíme masíčko. Plátky posypeme pepřem mletým nahrubo a solí a to z obou stran. Pak je vložíme do misky a lehce zakápneme olivovým olejem. Maso necháme asi půl hodiny marinovat. Na pánvi rozpálíme olivový olej a maso na něm restujeme 5 - 6 minut z obou stran.
Opečené maso servírujeme přelité omáčkou a podáváme se salátem.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena