Brazilská roštěná s omáčkou

Jemné plátky roštěné na pepři přelité silnou kávovou omáčkou. Jídlo je samo o sobě jednoduché a rychlé, ale příprava na omáčku trvá dlouho.


3.0164x
20 min

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu očistíme a spolu s omytými telecími kostmi ji vložíme do hlubokého pekáče. Troubu rozehřejeme na 200 °C a zeleninu s kostmi v ní pečeme minimálně 30 - 40 minut. Kosti a zelenina by měly být tmavé, ale ne spálené. Pak do pekáče nalijeme vývar, teplotu snížíme na polovinu a vše necháme v troubě téměř 10 hodin vařit. Případně můžeme použít i papiňák.



Vývar z kostí scedíme do hrnce, přidáme kávu a podle potřeby jej osolíme. Vývar vaříme, dokud se jeho množství nezredukuje na polovinu. Omáčku máme připravenou.



Zhruba hodinu před koncem vaření si připravíme masíčko. Plátky posypeme pepřem mletým nahrubo a solí a to z obou stran. Pak je vložíme do misky a lehce zakápneme olivovým olejem. Maso necháme asi půl hodiny marinovat. Na pánvi rozpálíme olivový olej a maso na něm restujeme 5 - 6 minut z obou stran.



Opečené maso servírujeme přelité omáčkou a podáváme se salátem.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brazilská roštěná s omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.