Brambory pečené se slaninou

Recept na opékané brambory s křupavou uzeninou, červenou cibulí a řapíkatým celerem.


3.0686x
45 min
1×

Ingredience

800 gbrambory
2 lžičkyhořčice
200 ganglická slanina
4 řapíkyřapíkatý celer
4 ksčervená cibule

podle chuti

sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Předem uvařené brambory oloupeme a rozpůlíme. Pokud použijeme nové a dobře očištěné brambory, můžeme je nechat v celku a ve slupce. Slaninu nakrájíme na nudličky a opečeme do křupava, lze přidat i párek či jinou uzeninu. Přimícháme hořčici. Poté přisypeme oloupanou červenou cibuli nakrájenou na kolečka a společně osmahneme. Zeleň i celer nakrájíme nadrobno a celer také přidáme do pánve. Nakonec přidáme brambory a opečeme dozlatova. Brambory se slaninou podle chuti osolíme a opepříme. Brambory pečené se slaninou sypeme před podáváním celerovými lístky. Tip: Do pokrmu můžeme přidat i malá rajčátka či jinou zeleninu podle chuti.


Foto: Shutterstock.com


Videorecept: Grilované smetanové brambory a cuketový salát


Chystáte se grilovat? Podívejte se, jak se připravuje salát z grilovaných cuket a jak se na grilu zapékají smetanové brambory. Je to opravdu jednoduché.


Videorecept:


V hlavní roli brambory: Levné a rychlé recepty na celý týden


Brambory - velmi vděčná a univerzální plodina, která je oblíbenou součástí českého jídelníčku. Každý Čech zkonzumuje zhruba 65 kilogramů brambor ročně! Máme pro vás pár receptů, které s nadšením zařadíte ke svým oblíbeným.


V

user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brambory pečené se slaninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.