800 g | brambory | |
2 lžičky | hořčice | |
200 g | anglická slanina | |
4 řapíky | řapíkatý celer | |
4 ks | červená cibule | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý pepř |
Předem uvařené brambory oloupeme a rozpůlíme. Pokud použijeme nové a dobře očištěné brambory, můžeme je nechat v celku a ve slupce. Slaninu nakrájíme na nudličky a opečeme do křupava, lze přidat i párek či jinou uzeninu. Přimícháme hořčici. Poté přisypeme oloupanou červenou cibuli nakrájenou na kolečka a společně osmahneme. Zeleň i celer nakrájíme nadrobno a celer také přidáme do pánve. Nakonec přidáme brambory a opečeme dozlatova. Brambory se slaninou podle chuti osolíme a opepříme. Brambory pečené se slaninou sypeme před podáváním celerovými lístky. Tip: Do pokrmu můžeme přidat i malá rajčátka či jinou zeleninu podle chuti.
Foto: Shutterstock.com
Videorecept: Grilované smetanové brambory a cuketový salát
Chystáte se grilovat? Podívejte se, jak se připravuje salát z grilovaných cuket a jak se na grilu zapékají smetanové brambory. Je to opravdu jednoduché.
V hlavní roli brambory: Levné a rychlé recepty na celý týden
Brambory - velmi vděčná a univerzální plodina, která je oblíbenou součástí českého jídelníčku. Každý Čech zkonzumuje zhruba 65 kilogramů brambor ročně! Máme pro vás pár receptů, které s nadšením zařadíte ke svým oblíbeným.
Autor:100
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena