Recept na opékané brambory s křupavou uzeninou, červenou cibulí a řapíkatým celerem.
800 g | brambory |
2 lžičky | hořčice |
200 g | anglická slanina |
4 řapíky | řapíkatý celer |
4 ks | červená cibule |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý pepř |
Předem uvařené brambory oloupeme a rozpůlíme. Pokud použijeme nové a dobře očištěné brambory, můžeme je nechat v celku a ve slupce. Slaninu nakrájíme na nudličky a opečeme do křupava, lze přidat i párek či jinou uzeninu. Přimícháme hořčici. Poté přisypeme oloupanou červenou cibuli nakrájenou na kolečka a společně osmahneme. Zeleň i celer nakrájíme nadrobno a celer také přidáme do pánve. Nakonec přidáme brambory a opečeme dozlatova. Brambory se slaninou podle chuti osolíme a opepříme. Brambory pečené se slaninou sypeme před podáváním celerovými lístky. Tip: Do pokrmu můžeme přidat i malá rajčátka či jinou zeleninu podle chuti.
Foto: Shutterstock.com
Videorecept: Grilované smetanové brambory a cuketový salát
Chystáte se grilovat? Podívejte se, jak se připravuje salát z grilovaných cuket a jak se na grilu zapékají smetanové brambory. Je to opravdu jednoduché.
V hlavní roli brambory: Levné a rychlé recepty na celý týden
Brambory - velmi vděčná a univerzální plodina, která je oblíbenou součástí českého jídelníčku. Každý Čech zkonzumuje zhruba 65 kilogramů brambor ročně! Máme pro vás pár receptů, které s nadšením zařadíte ke svým oblíbeným.
autor 100
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena