Bramborový salát s vejci a řapíkatým celerem

Vyzkoušejte recept na chutný bramborový salát s vejci, řapíkatým celerem a zakysanou smetanou, který výborně chutná ke kaprovi i řízku. Takto připravený salát je vhodný pro slavnostní vánoční menu a ocení ho i vegetariáni.


4.836x
60 min
2×

Postup přípravy

Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky jemně nasekáme. Oloupanou červenou cibuli nakrájíme nadrobno. Řapíkatý celer oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Pak cibuli a celer spaříme vařící vodou a necháme na sítku okapat.

Připravíme si žloutkový dresink. Vychladlé žloutky osolíme, opepříme a utřeme s hořčicí a olejem dohladka. Pak žloutkový základ promícháme se zakysanou smetanou a podle potřeby dochutíme, solí a pepřem.

V míse promícháme brambory s nasekanými bílky, cibulí, řapíkatým celerem a nasekanou petrželkou a vše spojíme žloutkovým dresinkem. Bramborový salát dochutíme podle potřeby solí a citronovou šťávou a necháme v chladu rozležet.

Bramborový salát s řapíkatým celerem a žloutkovým dresinkem se zakysanou smetanou podáváme k pečeným nebo smaženým rybám a masovým řízkům.

Další skvělé vánoční recepty najdete zde

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborový salát s vejci a řapíkatým celerem

Zpět na recept