Vaření.czReceptyBramborový salát s vejci a řapíkatým celerem

Bramborový salát s vejci a řapíkatým celerem

Vyzkoušejte recept na chutný bramborový salát s vejci, řapíkatým celerem a zakysanou smetanou, který výborně chutná ke kaprovi i řízku. Takto připravený salát je vhodný pro slavnostní vánoční menu a ocení ho i vegetariáni.


4.836x
60 min
2×

Ingredience

1-2 lžíceolej
5 ksvejce
250 mlzakysaná smetana
1 lžícedijonská hořčice
1.5 řapíkuřapíkatý celer
1 ksčervená cibule
1 lžícečerstvá petrželka
700 gsalátové brambory

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky jemně nasekáme. Oloupanou červenou cibuli nakrájíme nadrobno. Řapíkatý celer oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Pak cibuli a celer spaříme vařící vodou a necháme na sítku okapat. Připravíme si žloutkový dresink. Vychladlé žloutky osolíme, opepříme a utřeme s hořčicí a olejem dohladka. Pak žloutkový základ promícháme se zakysanou smetanou a podle potřeby dochutíme, solí a pepřem. V míse promícháme brambory s nasekanými bílky, cibulí, řapíkatým celerem a nasekanou petrželkou a vše spojíme žloutkovým dresinkem. Bramborový salát dochutíme podle potřeby solí a citronovou šťávou a necháme v chladu rozležet. Bramborový salát s řapíkatým celerem a žloutkovým dresinkem se zakysanou smetanou podáváme k pečeným nebo smaženým rybám a masovým řízkům.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bramborový salát s vejci a řapíkatým celerem

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena