Recept na klasický bramborový salát, který podáváme za studena jako přílohu.
1 kg | brambory |
0.5 ks | celer |
3 lžíce | majonéza |
2 ks | mrkev |
1-2 ks | petržel |
1 lžíce | plnotučná hořčice |
6 ks | sterilované okurky |
3 lžíce | tatarská omáčka |
podle chuti | |
---|---|
2 špetky | sůl |
2 špetky | mletý černý pepř |
podle potřeby | |
10 lžic | lák z okurek |
Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Zeleninu očistíme, celer použijeme menší. Mrkev s petrželí a celerem uvaříme také doměkka. Poté brambory i ostatní zeleninu nakrájíme na kostičky.
Brambory, mrkev, petržel a celer dáme do mísy, přidáme majonézu, tatarskou omáčku, hořčici, na kostičky nakrájené sterilované okurky, sůl a pepř. Bramborový salát opatrně promícháme a podle potřeby zředíme lákem z okurek. Ze salátu se nesmí stát lepivá kaše.
Bramborový salát necháme v chladu odležet do druhého dne, chutě se tak lépe propojí. Babiččin klasický bramborový salát podáváme jako přílohu a připravit si jej můžeme kdykoli během roku - nejen o Vánocích.
autor Michy
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.