sůl | ||
2.5 kg | brambory | |
250 g | cibule | |
600 ml | majonéza | |
2 lžíce | hořčice | |
300 g | mrkev | |
mletý pepř | ||
200 g | okurka sterilovaná | |
300 g | hrášek sterilovaný | |
7 ks | vejce natvrdo | |
500 g | zeleninová směs na bramborový salát |
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Mrkev ostrouháme a dáme také vařit. Vejce uvaříme natvrdo. Než se nám uvaří brambory, tak si nakrájíme cibuli a okurky na drobné kousky. Uvařené brambory scedíme a necháme zchladnout, poté oloupeme a do velkého hrnce krájíme na kostičky. Uvařená a oloupaná vajíčka společně s mrkví nakrájíme na kostičky a přidáme do hrnce. Přidáme cibuli, okurky, scezený hrášek, scezenou směs na salát, hořčici a majonézu (doporučuji majonézu VitaStar Delikates z Kauflandu). Bramborový salát dochutíme solí, pepřem a nálevem ze směsi na salát nebo lákem z okurek. Výborný bramborový salát podáváme nejlépe čerstvý, skvěle chutná se smaženým řízkem.
Šest skvělých receptů na bramborový salát
Receptů na bramborový salát není nikdy dost, zvlášť v předvánočním čase. Možná dáváte přednost klasice, která nikdy nezklame, ale máme pro vás i recepty trochu netradiční, které mohou opravdu překvapit svou chutí. A pokud si hlídáte linii, nechybí ani dietnější verze salátu. Jednoduše - vybere si každý.
Kapr v hlavní roli: Tradiční i méně známé recepty
Kapra v trojobalu a dozlatova osmaženého zná každý. Ale možností, jak tuto rybu chutně připravit, je vícero. Využijte období, kdy je český kapr k mání a vyzkoušejte nějakou novou úpravu, stojí to za to!
Autor:paní makaková
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena