Možná si řeknete, že jde o obyčejný salát, ale nakonec zjistíte, že je v něm několik zajímavých změn.
sůl | |
500 g | brambory |
1 ks | cibule |
100 g | majonéza |
4 ks | okurky nakládané |
250 g | nakládaná zelenina |
Den předem uvaříme brambory. V den přípravy je oloupeme a nakrájíme na kostičky nabo nudličky. Vložíme je do větší mísy a přidáme nakládanou zeleninu. Nejlepší je nějaká směs obsahující mrkev, zelí, ředkev, papriku a podobně. Vařené vejce oloupeme a nastrouháme nadrobno. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a spaříme vroucí vodou. Po vychladnutí přidáme spařenou cibuli do salátu.
Vše promícháme a dochutíme solí. Ocet nemusíme přidávat, protože okurky a zelenina bývají naložené ve výrazném sladkokyselém láku. Pokud tedy chceme salát dochutit, můžeme přilít trochu tohoto láku. Dobře promícháme a necháme odležet.
Salát můžeme podávat k vánočnímu kaprovi stejně tak i na chlebíčky při různých oslavách. Odleželý salát nikdy nezapomeneme promíchat.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena