Možná si řeknete, že jde o obyčejný salát, ale nakonec zjistíte, že je v něm několik zajímavých změn.
sůl | |
500 g | brambory |
1 ks | cibule |
100 g | majonéza |
4 ks | nakládané okurky |
250 g | nakládaná zelenina |
Den předem uvaříme brambory. V den přípravy je oloupeme a nakrájíme na kostičky nabo nudličky. Vložíme je do větší mísy a přidáme nakládanou zeleninu. Nejlepší je nějaká směs obsahující mrkev, zelí, ředkev, papriku a podobně. Vařené vejce oloupeme a nastrouháme nadrobno. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a spaříme vroucí vodou. Po vychladnutí přidáme spařenou cibuli do salátu.
Vše promícháme a dochutíme solí. Ocet nemusíme přidávat, protože okurky a zelenina bývají naložené ve výrazném sladkokyselém láku. Pokud tedy chceme salát dochutit, můžeme přilít trochu tohoto láku. Dobře promícháme a necháme odležet.
Salát můžeme podávat k vánočnímu kaprovi stejně tak i na chlebíčky při různých oslavách. Odleželý salát nikdy nezapomeneme promíchat.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.