Brambory očistíme, necháme slupce, vložíme do vroucí vody a vaříme 15 - 20 minut, záleží na velikosti brambor. Vejce velikosti L uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Větší cibule oloupeme a nakrájíme na jemno, stejně tak petrželku.
Jakmile nám uvařené brambory trochu vychladnou, oloupeme je, nakrájíme na kostičky a dáme do větší mísy. Pak k nim přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a petrželku a na kostičky nakrájená vajíčka. Opatrně vmícháme majonézu a bílý jogurt (dávám tak půl na půl), můžeme přidat trochu plnotučné hořčice. Bramborový salát osolíme, opepříme a je hotovo.
Bramborový salát s petrželkou necháme přes noc uležet v lednici, chutě se pak krásně propojí.
Bramborový salát s petrželkou podáváme jako přílohu.