Bramborový moučník s tvarohem a borůvkami

Podle starého receptu, je pečený z brambor a sádla.


5.03x
120 min

Ingredience

1 ksvejce
7 dkgcukr krystal
2 ksvanilkový cukr
20 dkgpolohrubá mouka
1 lžícekukuřičný škrob
7 dkgvepřové sádlo
10 dkgvařené brambory ve slupce
1 kskypřící práček
500 gtvaroh 1,1 % tuku
10 hrstízahradní borůvky

Postup přípravy

Připravíme si tvaroh. Rozšleháme jej s oběma cukry, vejcem a škrobem. Vařečkou lehce vmícháme borůvky.

Uvaříme brambory ve slupce a necháme je vychladnout. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Dáme je do mísy, přidáme sádlo pokojové teploty (z kelímku), vejce a cukr. Směs vymícháme vařečkou a po částech zapracováváme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Ke konci míchání se těsto přestane lepit na mísu. Takto vymíchané těsto rukama roztlačíme do vymazané pečící formy a vytlačíme vyvýšené okraje.

Na těsto rovnoměrně rozetřeme tvaroh s borůvkami a dáme péci do trouby na 45 - 50 minut při teplotě 160 °C.

Velikost formy použijeme 20 x 30 cm.
user-icon

autor JanaB


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborový moučník s tvarohem a borůvkami

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká