Vaření.czReceptyBramborový guláš s kabanosem

Bramborový guláš s kabanosem

Recept na velice dobrý bramborový gulášek.


4.276x
60 min
21×

Ingredience

1 kostkabujon
1 konzervasterilované červené fazole
1 konzervasterilovaná loupaná rajčata

podle potřeby

česnek
olej
brambory
cibule
hladká mouka
kabanos nebo párek

podle chuti

sůl
majoránka
kmín
chilli
mletý pepř
gulášové koření
mletá sladká paprika

Postup přípravy

Oloupané brambory si nakrájíme na kostky, kabanos na kolečka či kostky. Oloupanou cibulku nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Na oleji zpěníme cibulku, na ni vhodíme brambory, kmín a orestujeme. Dále přidáme kabanos či párky a opět restujeme, přidáme i prolisovaný česnek. Základ bramborového guláše zaprášíme sladkou paprikou a gulášovým kořením. Promícháme, ale ne dlouho, aby nám paprika nezhořkla. Poté zalijeme vodou, přidáme bujon a majoránku. Kdo má rád ostřejší, tak si přidá i chilli koření. Necháme chvíli vařit. Do hrnce přidáme plechovku sterilovaných rajčat, opět chvíli vaříme a k závěru plechovku fazolí, obsah promícháme. Až jsou brambory skoro měkké, zahustíme guláš směsí voda-mouka, osolíme a opepříme. Brambory ještě dojdou, takže nevaříme až úplně doměkka, rozpadly by se. Bramborový guláš podáváme s krajícem chleba.
user-icon

autor janacka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborový guláš s kabanosem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena