Bramborovo-mrkvové pyré

Recept na našlehané pyré zjemněné smetanou a máslem.


3.316x
35 min
1×

Ingredience

sůl
50 gmáslo
500-700 gbrambory
3-4 ksmrkev
2 lžícezakysaná smetana
mletý kmín
0.5 kelímkusmetana na vaření

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a v osolené a kmínem ochucené vodě uvaříme zcela doměkka. Scedíme, ve stejné vodě uvaříme očištěnou mrkev nakrájenou na kolečka. Z vývaru můžeme později vytvořit polévku. Brambory s mrkví vhodíme do mixéru, přidáme povolené máslo, smetanu a prošleháme. Podle chuti ještě dosolíme a přidáme zakysanou smetanu. Protože je směs hutná, potřebujeme opravdu silný mixér, který zátěž zvládne. Podle potřeby ještě zředíme mlékem nebo dalším množstvím smetany. Bramborovo-mrkvové pyré rozdělíme na talíře, prohřejeme v mikrovlnné troubě a před podáváním ozdobíme lžičkou zakysané smetany a zelenou petrželkou nebo natí.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bramborovo-mrkvové pyré

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena