Jemné pyré z brambor a dýně hokkaido, ideální příloha k mnoha příležitostem.
příloha | |
---|---|
500 g | brambory |
1 ks | dýně |
150 g | máslo |
2 l | voda |
2 lžičky | sůl |
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, stejně tak omytou a očištěnou dýni. Obojí dáme do hlubšího hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kousek másla a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí, zhruba 20 minut.
Uvařené brambory a dýni scedíme a ihned za horka rozmačkáme šťouchadlem na brambory spolu se zbylým máslem. V případě potřeby můžeme rozmixovat do hladké konzistence. pro dietnější variantu můžeme místo másla použít jen trochu olivového oleje.
Podáváme k pečenému nebo dušenému masu se zeleninou.
Vaření z dýně nekončí polévkou: Zkuste dýňové noky, kompot, karbanátky i dýňovou buchtu
Dýně máslová, velkoplodá Goliáš, Chioggia, špagetová, ale hlavně jedna z nejoblíbenějších - dýně Hokkaido. Zelenina, která je velmi tvárná a dá se jen s trochou fantazie připravit na spoustu způsobů. Dýni lze zapékat, použít jako přílohu, tvořit z ní výborné noky, jemnou a nadýchanou buchtu, zavařit ji či použít klasicky - k přípravě krémové podzimní polévky. Výběr receptů, které rozhodně nezklamou.
autor Veronika
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.