Vaření.czReceptyJemné dýňovo-bramborové pyré

Jemné dýňovo-bramborové pyré

Jemné pyré z brambor a dýně hokkaido, ideální příloha k mnoha příležitostem.


5.01x
30 min

Ingredience

příloha

500 gbrambory
1 ksdýně
150 gmáslo
2 lvoda
2 lžičkysůl

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, stejně tak omytou a očištěnou dýni. Obojí dáme do hlubšího hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kousek másla a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí, zhruba 20 minut.

Uvařené brambory a dýni scedíme a ihned za horka rozmačkáme šťouchadlem na brambory spolu se zbylým máslem. V případě potřeby můžeme rozmixovat do hladké konzistence. pro dietnější variantu můžeme místo másla použít jen trochu olivového oleje.

Podáváme k pečenému nebo dušenému masu se zeleninou.

Vaření z dýně nekončí polévkou: Zkuste dýňové noky, kompot, karbanátky i dýňovou buchtu

Dýně máslová, velkoplodá Goliáš, Chioggia, špagetová, ale hlavně jedna z nejoblíbenějších - dýně Hokkaido. Zelenina, která je velmi tvárná a dá se jen s trochou fantazie připravit na spoustu způsobů. Dýni lze zapékat, použít jako přílohu, tvořit z ní výborné noky, jemnou a nadýchanou buchtu, zavařit ji či použít klasicky - k přípravě krémové podzimní polévky. Výběr receptů, které rozhodně nezklamou.

Vaření

 

 

user-icon

autor Veronika

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jemné dýňovo-bramborové pyré

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena