Jemné pyré z brambor a dýně hokkaido, ideální příloha k mnoha příležitostem.
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, stejně tak omytou a očištěnou dýni. Obojí dáme do hlubšího hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kousek másla a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí, zhruba 20 minut.
Uvařené brambory a dýni scedíme a ihned za horka rozmačkáme šťouchadlem na brambory spolu se zbylým máslem. V případě potřeby můžeme rozmixovat do hladké konzistence. pro dietnější variantu můžeme místo másla použít jen trochu olivového oleje.
Podáváme k pečenému nebo dušenému masu se zeleninou.
Vaření z dýně nekončí polévkou: Zkuste dýňové noky, kompot, karbanátky i dýňovou buchtu
Dýně máslová, velkoplodá Goliáš, Chioggia, špagetová, ale hlavně jedna z nejoblíbenějších - dýně Hokkaido. Zelenina, která je velmi tvárná a dá se jen s trochou fantazie připravit na spoustu způsobů. Dýni lze zapékat, použít jako přílohu, tvořit z ní výborné noky, jemnou a nadýchanou buchtu, zavařit ji či použít klasicky - k přípravě krémové podzimní polévky. Výběr receptů, které rozhodně nezklamou.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena