Jemné dýňovo-bramborové pyré

Jemné pyré z brambor a dýně hokkaido, ideální příloha k mnoha příležitostem.


0.00x
30 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, stejně tak omytou a očištěnou dýni. Obojí dáme do hlubšího hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kousek másla a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí, zhruba 20 minut.


Uvařené brambory a dýni scedíme a ihned za horka rozmačkáme šťouchadlem na brambory spolu se zbylým máslem. V případě potřeby můžeme rozmixovat do hladké konzistence. pro dietnější variantu můžeme místo másla použít jen trochu olivového oleje.


Podáváme k pečenému nebo dušenému masu se zeleninou.


Vaření z dýně nekončí polévkou: Zkuste dýňové noky, kompot, karbanátky i dýňovou buchtu


Dýně máslová, velkoplodá Goliáš, Chioggia, špagetová, ale hlavně jedna z nejoblíbenějších - dýně Hokkaido. Zelenina, která je velmi tvárná a dá se jen s trochou fantazie připravit na spoustu způsobů. Dýni lze zapékat, použít jako přílohu, tvořit z ní výborné noky, jemnou a nadýchanou buchtu, zavařit ji či použít klasicky - k přípravě krémové podzimní polévky. Výběr receptů, které rozhodně nezklamou.


Vaření


 


 

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemné dýňovo-bramborové pyré

Zpět na recept