Vaření.czReceptyBramborové šišky - gnocchi jinak

Bramborové šišky - gnocchi jinak

Jiná verze receptu na gnocchi.


4.717x
60 min

Ingredience

2 ksvejce
4 lžícesolamyl
1 hrnekšalvěj
olivový olej
2 ksvelká cibule
4 lžícehladká mouka
300 gpolohrubá mouka
2 ksvelká brambora
4 kostkysýr Apetito
muškátový ořech

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce (množství asi 300 g), necháme vychladnout, očistíme a jemně nastrouháme nebo pomeleme. Přidáme Apetito, celá vejce, sůl a muškátový ořech. Promícháme. Postupně přidáváme sypké příměsi a vypracujeme hladké a vláčné těsto, které necháme 20 minut odpočinout v chladnu. Dáme vařit cca 4 l vody, osolíme ji. Z těsta vyválíme váleček o průměru 1,5 cm, nožem oddělujeme kousky asi 2 cm dlouhé. Gnocchi vhazujeme do vřící vody, mícháme, aby se neslepily, vaříme 10 minut. Mezitím očistíme a nakrájíme cibuli. Dozlatova ji opražíme na olivovém oleji, přidáme lístky nasekané šalvěje. Tuto směs vylijeme na procezené šišky na talířcích. Bramborové šišky - gnocchi podáváme se zeleninovým salátem, nejlépe rajčatovým. Hotové, ale neuvařené gnocchi je možné zmrazit. Doba vaření je potom o 2 minuty delší. Pokud nám bramborové šišky zbudou, můžeme je též obalit v trojobalu a opražit jako krokety. Bramborové šišky - gnocchi jsou výborné samostatné i jako příloha.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové šišky - gnocchi jinak

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena