Bramborové placky

Bramborové placky jsou skvělé jako příloha a dobře zastoupí hlavní jídlo.


3.6928x
60 min
37×

Ingredience

1 lžičkasůl
1 ksvejce
30 gmáslo
500 gbrambory
100 ghrubá mouka
tuk na smažení

Postup přípravy

Brambory opláchneme a uvaříme. Necháme je vychladnout. Pak je nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a zaděláme s vejcem a rozehřátým máslem. Z hmoty vypracujeme těsto na bramborové placky.

Vypracované těsto rozválíme a vykrájíme malé placky. Bramborové placky smažíme na rozehřáté pánvi s olejem po obou stranách dozlatova. Nebo je pečeme v troubě na vymaštěném plechu.

Upečené bramborové placky můžeme potírat dušenými jablky, marmeládou nebo špenátem. Dobrý je také sladký tvaroh. Placky podáváme i jako přílohu k dušené zelenině, nebo k masu.

Další recepty na bramborové placky

Recept na křupavé domácí bramboráky krok za krokem

Kdo by neměl rád bramboráky - bramborové placky, které se připravují smažením tenké vrstvy těsta z nastrouhaných syrových brambor, mouky, vajec, soli a koření. Bramboráky podle tohoto receptu vám budou při smažení mizet pod rukama!

Recept

Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě

Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.

Bramboráky

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové placky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena