Bramborové placky

Bramborové placky jsou skvělé jako příloha a dobře zastoupí hlavní jídlo.


3.6928x
60 min
37×

Postup přípravy

Brambory opláchneme a uvaříme. Necháme je vychladnout. Pak je nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a zaděláme s vejcem a rozehřátým máslem. Z hmoty vypracujeme těsto na bramborové placky.


Vypracované těsto rozválíme a vykrájíme malé placky. Bramborové placky smažíme na rozehřáté pánvi s olejem po obou stranách dozlatova. Nebo je pečeme v troubě na vymaštěném plechu.


Upečené bramborové placky můžeme potírat dušenými jablky, marmeládou nebo špenátem. Dobrý je také sladký tvaroh. Placky podáváme i jako přílohu k dušené zelenině, nebo k masu.


Další recepty na bramborové placky


Recept na křupavé domácí bramboráky krok za krokem


Kdo by neměl rád bramboráky - bramborové placky, které se připravují smažením tenké vrstvy těsta z nastrouhaných syrových brambor, mouky, vajec, soli a koření. Bramboráky podle tohoto receptu vám budou při smažení mizet pod rukama!


Recept


Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě


Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.


Bramboráky

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové placky

Zpět na recept