Bramborové bochánky s rajčaty

Bochánky sjou nejlepší čerstvé a nejlépe je zpracovávejte z horkých brambor. Parmazán můžete nahradit klidně čedarem.


2.9884x
30 min
1×

Postup přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 st. A plech o velikosti 30 x 30 cm vymažeme rozehřátým máslem a vysypeme moukou. Do kuchyňského robotu dáme všechny suroviny ( brambory uvařené a rozmačkané ), kromě trošky sýra a několik minut je zpracováváme na soudržné těsto. Na pomoučeném vále těsto hněteme, až je hladké a nelepí se. Z těsta vyválíme silný plát asi 2 cm a vykrajujeme kolečka. Narovnáme je na plech, potřeme mlékem, posypeme sýrem a pečeme asi 15 minut, až kolečka vyběhnou a jsou zlatá. Podáváme teplé s máslem.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové bochánky s rajčaty

Zpět na recept