Bramboračka se zeleným hráškem

Bramboračka pro sváteční příležitost.


3.0337x
60 min
2×

Postup přípravy

Na rozpáleném oleji orestujeme nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a krátce ji opražíme. Za stálého míchání ji zalijeme vlažným vývarem. Přivedeme vývar k varu a přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu. Může být i mražená.



Zvolna vaříme a asi po 10 minutách přidáme na kostičky nakrájené brambory a vše uvaříme doměkka.

Dochutíme ještě utřeným česnekem, špetkou pepře a solí. Ke konci dáme mražený hrášek(může být i malá plechovka hrášku v osoleném nálevu),pak se solí opatrně.
Zjemníme smetanou, krátce povaříme a podáváme ji posypanou zelenou petrželkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramboračka se zeleným hráškem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Německá

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.