Bramboračka s červenými fazolemi

Jednoduchá bramborová polévka "ochucená" červenými fazolemi.


4.629x
45 min
4×

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu s bujónem a mezitím si oloupeme brambory a oškrábeme mrkev a petržel. Zeleninu omyjeme, osušíme, brambory nakrájíme na kostky a mrkev s petrželí na malé kostičky. Zeleninu postupně, jak je nakrájená, vhazujeme do pomalu se začínající vroucí vody. Hrnec přikryjeme pokličkou a zeleninu uvaříme doměkka.

Fazole scedíme, ale neproplachujeme. K uvařené zelenině do polévky přidáme fazole, polévku ochutíme česnekem (1 lžíce), petrželkou (1 lžíce) a špetkou soli a přilijeme lžíci oleje. Znovu uvedeme do varu.

Ve vodě rozmícháme mouku a kašičkou zahustíme připravovanou polévku. Za občasného míchání necháme 10 minut provařit. Pak přidáme petrželku a česnek, promícháme a odstavíme. Bramboračku s červenými fazolemi necháme ještě 5 minut "odstát" za občasného promíchání.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramboračka s červenými fazolemi

Zpět na recept