Prosátou mouku smícháme s kypřícím práškem do pečiva a cukrem. Polovinu této sypké směsi nasypeme na plech s pečícím papírem. Náplň vytvoříme smícháním 2 - 3 tvarohů, smetany Alpro, cukru moučka a vanilkového cukru a 2 vajíček. Opatrně nalijeme na plech se sypkou směsí, přidáme borůvky nebo jiné lesní ovoce a posypeme rovnoměrně druhou polovinou směsi. Nahoru nakrájíme tenké plátky tuku na pečení. Tuk můžeme i rozehřát a připravený koláč jím polévat. Koláč pečeme pomalu dozlatova v troubě při 180 °C. Borůvkový švédský koláč po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako chutný moučník ke kávě nebo čaji.
Tip na víkend: Nadýchaná borůvková bábovka s jogurtovou polevou
Vyzkoušejte nadýchanou borůvkovou bábovku s jogurtovou polevou. Dnes se ji naučíme krok za krokem.

Borůvkový speciál: Od sklizně až po pečení
Borůvková sezóna vrcholí! Pojďme si ještě do konce prázdnin maximálně užít tyto modravé plody, které mají široké využití v kuchyni, a to nejen při přípravě sladkých pokrmů.

Autor:Ježíšek
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena