Boršč ze sójového masa

Vegetariánská a chuťově vynikající verze známé ruské polévky.


4.322x
0
1×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
olej
1 kscibule
1 ksmrkev
70 grajčatový protlak
1 ksbobkový list
2 dlzakysaná smetana
5 dlzeleninový vývar
petrželová nať
mletý černý pepř
150 gkysané zelí
1 kostkabujón zeleninový
50 gčervená řepa ve sladkokyselém nálevu
50 gsójové kostky

Postup přípravy

Do 7 dl vody dáme rozpustit bujon. Uvedeme do varu, přidáme sójové maso a vaříme 30 minut. Na rozehřátém oleji osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme očištěnou mrkev a celer pokrájené na nudličky a nakrájenou řepu. Chvíli vše opékáme. Přidáme okapané sójové maso, podlijeme 2 dl vývaru a při mírné teplotě dusíme asi 10 minut. Potom přidáme nakrájené zelí, protlak, prolisovaný česnek, bobkový list, promícháme a podle potřeby ještě podlijeme vývarem. Boršč ze sójového masa vaříme doměkka. Boršč ze sójového masa podáváme i jako hlavní chod posypaný nasekanou petrželovou natí a se zakysanou smetanou a chlebem.
user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Boršč ze sójového masa

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena