Hovězí maso předvaříme v tlakovém hrnci, pak přelijeme do hrnce, kde budeme vařit vepřové a kuřecí maso včetně kostí. Do hrnce přidáme nové koření, pepř celý, bobkový list, sůl a dáme vařit.
Na másle zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a vložíme sterilovanou řepu, přidáme sladkou papriku a chvíli podusíme. Řepu vlijeme včetně nálevu.
Mezitím si na tenké pásky nakrájíme očištěnou kořenovou zeleninu a zelí, které spaříme horkou vodou. Oloupeme rajčata a nakrájíme je na větší kousky.
Vše vložíme do hrnce k masu a vaříme, až je maso měkké. Maso vyjmeme nakrájíme a vložíme jej na zpátky. Boršč po moravsku dosladíme, dosolíme a dokyselíme podle chuti, pak zahustíme jíškou.
Boršč po moravsku podáváme se zakysanou smetanou a opečeným toustem.