Boršč po moravsku

Výborný boršč! Příprava je zdlouhavá, ale chutná skvěle.


4.021x
160 min
3×

Ingredience

1 lžícemáslo
2 kscibule
1 ksceler
3 ksrajče
2 ksmrkev
2 kspetržel
0.3 hlávkyzelí
0.7 lsterilovaná červená řepa
3 ksbobkový list
10 kuličeknové koření
10 kuličekcelý pepř
300 dkgkuřecí maso
300 dkghovězí maso
300 dkgvepřové maso
2 lžičkymletá sladká paprika
200 dkghovězí kosti
200 dkgkuřecí krky

podle chuti

cukr
sůl
ocet
kysaná smetana

Postup přípravy

Hovězí maso předvaříme v tlakovém hrnci, pak přelijeme do hrnce, kde budeme vařit vepřové a kuřecí maso včetně kostí. Do hrnce přidáme nové koření, pepř celý, bobkový list, sůl a dáme vařit. Na másle zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a vložíme sterilovanou řepu, přidáme sladkou papriku a chvíli podusíme. Řepu vlijeme včetně nálevu. Mezitím si na tenké pásky nakrájíme očištěnou kořenovou zeleninu a zelí, které spaříme horkou vodou. Oloupeme rajčata a nakrájíme je na větší kousky. Vše vložíme do hrnce k masu a vaříme, až je maso měkké. Maso vyjmeme nakrájíme a vložíme jej na zpátky. Boršč po moravsku dosladíme, dosolíme a dokyselíme podle chuti, pak zahustíme jíškou. Boršč po moravsku podáváme se zakysanou smetanou a opečeným toustem.
user-icon

autor jarin002

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Boršč po moravsku

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Ruská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena