Boršč po česku

Vydatná polévka pochází původem z Ruska, avšak šikovné české ručičky si ji přemění k obrazu svému.


3.824x
60 min
2×

Ingredience

1 špetkacukr
2 ksbrambory
1 kscibule
0.3 ksceler
1-2 ksmrkev
3 lžícerajčatový protlak
1 ksmasox
2 ksbobkový list
1 lžícehladká mouka
300 ghovězí maso
200 gvařená červená řepa

podle chuti

sůl
ocet
mletý černý pepř

na ozdobu

zakysaná smetana

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu očistíme, brambory a cibuli oloupeme. Zeleninu nakrájíme na kostičky. Hovězí maso omyjeme, nakrájíme na kostičky, zalijeme osolenou vodou a vaříme do poloměkka. K masu přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, celer, brambory a cibuli, vaříme dále. Polévku zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody a vaříme tak dlouho, než je maso i zelenina měkká. Přidáme na kostičky nakrájenou červenou řepu, masox, rajčatový protlak a bobkový list. Vaříme ještě pět minut. Boršč podle chuti osladíme či okyselíme, ochutíme solí a pepřem. Před podáváním každou porci ozdobíme lžičkou zakysané smetany.
user-icon

autor Fendryska

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Boršč po česku

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena