Boršč po česku

Vydatná polévka pochází původem z Ruska, avšak šikovné české ručičky si ji přemění k obrazu svému.


3.824x
60 min
2×

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu očistíme, brambory a cibuli oloupeme. Zeleninu nakrájíme na kostičky.

Hovězí maso omyjeme, nakrájíme na kostičky, zalijeme osolenou vodou a vaříme do poloměkka.

K masu přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, celer, brambory a cibuli, vaříme dále. Polévku zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody a vaříme tak dlouho, než je maso i zelenina měkká. Přidáme na kostičky nakrájenou červenou řepu, masox, rajčatový protlak a bobkový list. Vaříme ještě pět minut. Boršč podle chuti osladíme či okyselíme, ochutíme solí a pepřem.

Před podáváním každou porci ozdobíme lžičkou zakysané smetany.
user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Boršč po česku

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká