Boršč od babičky

Recept na vynikající teplou polévku, která rozhodně zahřeje.


3.316x
120 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
5 dkgolej
1 lžícesůl
1 lžíceocet
10 dkgcibule
0.5 ksjablko
3 lvoda
30 dkgmrkev
2 lžícerajčatový protlak
25 dkgfazole
15 gdroždí
50 dkgzelí
10 dkgšpek
1 ksbobkový list
50 dkghladká mouka
1 svazečekpetrželová nať
50 dkgčervená řepa
75 dkgvepřová krkovice
3 kuličkycelý černý pepř
1 kuličkacelé nové koření

Postup přípravy

Fazole si předem namočíme na 8 hodin. Pak je vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a uvaříme doměkka. Do druhého hrnce dáme vařit krkovici s kostí. Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno, jednu mrkev nastrouháme, zbylé nakrájíme na nudličky, řepu také nakrájíme na nudličky a brambory na kostičky. K masu přidáme trochu cibule a mrkve. Přidáme po zrnku pepře, nového koření a sůl. Vaříme, dokud maso nezměkne. Přidáme brambory a vaříme asi ještě 20 minut. Zbylou cibuli, mrkev a řepu podusíme na pánvi doměkka. Přidáme sůl, ocet, zelí, protlak a dusíme ještě asi 5 minut. Do hrnce z masem přidáme uvařené fazole, dušenou zeleninu a provaříme asi 5 minut. Přidáme rozdrcený bobkový list, česnek a špek. Boršč vaříme dalších 5 minut. Hotový boršč od babičky posypeme sekanou petrželkou a můžeme podávat. K boršči místo chleba podáváme pampuški s česnekem. A do boršče vhodíme ještě 2 čtvrtky jablka.
user-icon

autor kokoška

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Boršč od babičky

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena