Fazole si předem namočíme na 8 hodin. Pak je vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a uvaříme doměkka. Do druhého hrnce dáme vařit krkovici s kostí. Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno, jednu mrkev nastrouháme, zbylé nakrájíme na nudličky, řepu také nakrájíme na nudličky a brambory na kostičky.
K masu přidáme trochu cibule a mrkve. Přidáme po zrnku pepře, nového koření a sůl. Vaříme, dokud maso nezměkne. Přidáme brambory a vaříme asi ještě 20 minut. Zbylou cibuli, mrkev a řepu podusíme na pánvi doměkka. Přidáme sůl, ocet, zelí, protlak a dusíme ještě asi 5 minut.
Do hrnce z masem přidáme uvařené fazole, dušenou zeleninu a provaříme asi 5 minut. Přidáme rozdrcený bobkový list, česnek a špek. Boršč vaříme dalších 5 minut.
Hotový boršč od babičky posypeme sekanou petrželkou a můžeme podávat. K boršči místo chleba podáváme pampuški s česnekem. A do boršče vhodíme ještě 2 čtvrtky jablka.