Boršč na štíhlou linii

Tato polévka obsahuje vysoký podíl kořenové zeleniny. Díky vysokému obsahu minerálů a vitamínů velmi efektivně odbourává podkožní tuk.


4.215x
45 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
olej
sůl
1 kscibule
1 miskaceler
1 miskamrkev
1 miskapetržel
1 miskakedlubna
3 ksbobkový list
5-8 kuličeknové koření
mletý pepř
1 miskačervená paprika
petrželová nať
mletý kmín
1 ksrajský protlak
1.5 lžícemletá sladká paprika
3 miskyvařená červená řepa
5 ksmladé kedlubnové listy

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu očistíme a nadrobno nakrájíme. Na oleji kořenovou zeleninu osmažíme a za stálého míchání restujeme cca 15 minut. Osolíme, opepříme, přidáme nové koření, kmín, bobkový list a nakrájenou červenou papriku. Zaprášíme mletou paprikou a přilijeme 3/4 l vody. Boršč na štíhlou linii vaříme do změknutí. Potom přidáme uvařenou nastrouhanou nebo na kostičky nakrájenou červenou řepu. Prodává se již vařená, je dražší, ale ušetří vám 2 hodiny vaření navíc.

Mezitím na pánvičce s trochou oleje orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek, chvilku restujeme a nakonec přidáme rajský protlak. Necháme ho převařit, přilijeme vodu, necháme ještě jednou vzkypět a přelijeme do hrnce se zeleninou. Pokud by byla polévka hustá, dolijeme vodou a necháme boršč znovu převařit. Na závěr můžeme přidat jemně nasekanou petrželovou nať.

Ti, kteří nehubnou, mohou na talíř s borščem přidat lžíci kysané smetany.

Podle množství vařených porcí si zvolíme velikost misky. Zeleninu připravuji vždy ve větším množství, naporcuji ji do sáčku a zamrazím. Tak mám připravený rychlý polotovar na další vaření a spoustu ušetřeného času. Je-li boršče na štíhlou linii hodně a jste již přejedeni, dá se krásně zamrazit.
user-icon

autor Dagmar


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Boršč na štíhlou linii

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Ostatní