Boršč á la Tatiana

Recept od mé švagrové pochází z Ukrajiny. Vegetariánská varianta používá zeleninový bujón, milovníci masa místo něj mohou použít libovolný druh masa.


3.2176x
75 min
1×

Postup přípravy

Nejprve si oloupeme brambory, mrkev a řepu. Brambory a zelí nakrájíme na smenší kousky a dáme vařit spolu se solí, bujónem, pepřem a bobkovým listem, popřípadě přidáme předvařené maso.

Mezitím si mrkev a řepu nastrouháme na hrubém struhadle a polovinu nastrouhané zeleniny přihodíme k vařícímu se boršči a dolejeme vodu, aby byla zelenina zcela ponořena. Druhou polovinu zeleniny budeme restovat.

Na pánvi necháme rozpustit máslo a lehce na něm osmažíme cibulku a zaprášíme ji trochou papriky. Přidáme nastrouhanou mrkev s řepou a krátce restujeme. Poté do směsi zamícháme protlak, přikryjeme pánev pokličkou a dusíme asi 10 minut.

Restovanou zeleninu přidáme do boršče, když už je téměř uvařený. Ke konci přípravy z polévky vyjmeme bobkové listy, zamícháme do ní nasekanou petrželku a ocet. Dochutíme vegetou. Pokud je potřeba, zahustíme polévku instantní jíškou nebo ji naopak rozředíme vodou.

Hotový boršč necháme asi 20 minut odstát a až poté podáváme. Na talíři jej navrch ozdobíme kopečkem smetany.
user-icon

autor Sarkak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Boršč á la Tatiana

Zpět na recept