Boršč á la Tatiana

Recept od mé švagrové pochází z Ukrajiny. Vegetariánská varianta používá zeleninový bujón, milovníci masa místo něj mohou použít libovolný druh masa.


3.2176x
75 min
1×

Ingredience

1 svazečekpetrželka
1 kscibule
1 konzervarajčatový protlak
3-4 lístkybobkový list
1 kostkabujón
0.5 hlávkyčervené zelí
1 kelímekzakysaná smetana
3 ksmrkev (větší)
2 ksbrambory (větší)
2 ksčervená řepa vcelku
1 lžícemáslo (sádlo)

podle chuti

sůl
1 lžíceocet
vegeta
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

podle potřeby

instantní jíška

Postup přípravy

Nejprve si oloupeme brambory, mrkev a řepu. Brambory a zelí nakrájíme na smenší kousky a dáme vařit spolu se solí, bujónem, pepřem a bobkovým listem, popřípadě přidáme předvařené maso.

Mezitím si mrkev a řepu nastrouháme na hrubém struhadle a polovinu nastrouhané zeleniny přihodíme k vařícímu se boršči a dolejeme vodu, aby byla zelenina zcela ponořena. Druhou polovinu zeleniny budeme restovat.

Na pánvi necháme rozpustit máslo a lehce na něm osmažíme cibulku a zaprášíme ji trochou papriky. Přidáme nastrouhanou mrkev s řepou a krátce restujeme. Poté do směsi zamícháme protlak, přikryjeme pánev pokličkou a dusíme asi 10 minut.

Restovanou zeleninu přidáme do boršče, když už je téměř uvařený. Ke konci přípravy z polévky vyjmeme bobkové listy, zamícháme do ní nasekanou petrželku a ocet. Dochutíme vegetou. Pokud je potřeba, zahustíme polévku instantní jíškou nebo ji naopak rozředíme vodou.

Hotový boršč necháme asi 20 minut odstát a až poté podáváme. Na talíři jej navrch ozdobíme kopečkem smetany.
user-icon

autor Sarkak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Boršč á la Tatiana

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Ruská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.