Škvarková pomazánka patří k zimnímu období, období masopustu. Plavková sezóna je ještě daleko a tradice jsou přece tradice, tak proč si ji nedopřát.
1 ks | cibule |
2 lžíce | sádlo |
250 g | škvarky |
2 lžíce | hořčice plnotučná |
3 ks | vejce natvrdo |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
čerstvě mletý pepř | |
příloha | |
2 ks | okurky kyselé |
jarní cibulka | |
chléb |
Postup je velice jednoduchý. Středně velkou cibuli očistíme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a oddělíme žloutky od bílků. Na škvarkovou pomazánku budeme potřebovat pouze bílky. Všechny ingredience rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem. Škvarkovou pomazánku podáváme na čerstvém voňavém chlebu s plátky kyselé okurky, sypeme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou. Nezapomeneme osolit a opepřit. Chutná výborně! Zajímají vás další tradice a s nimi spojené jídlo? Sledujte můj web Češka z Česka nebo sociání sítě Facebook a Instagram.
Masopustní hodování: Zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů
Sváteční masopustní období je plné dobrot a my se dnes zaměříme na pokrmy, které k masopustu a zabijačkám právem patří. Vybrali jsme pro vás prověřené recepty na masopustní guláš, vepřovou roládu, bůčkovou tlačenku a třeba i výtečnou huspeninu. Nechybí ani recept na správně vyškvařené sádlo.
Jak využít při vaření domácí sádlo a škvarky?
Jak správně vyškvařit domácí sádlo a připravit křupavé škvarky? Jaké pokrmy dokáží škvarky vyzdvihnout o level výš? Pojďme se společně naučit základy poctivé české kuchyně pomocí vybraných receptů.
autor Tým Vaření.cz
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena