Bliny s kysanou smetanou

Ruské národní jídlo můžete připravit i bez lososa a ozdobit ho jen zeleninou. Tu osolte a pokapejte olivovým olejem.


3.0818x
160 min

Postup přípravy

Promícháme oba druhy mouky, Do jiné mísy vlijeme ½ litru vody a rozdrobíme do ní droždí. Metlou přimícháme polovičku mouky a necháme na teplém místě kynout asi hodinu. Rozehřejeme asi 40 g másla, kvásek promícháme, oddělíme žloutky od bílků. Do kvásku přidáme máslo, sůl, cukr, žloutky, zbytek mouky a mléko. Necháme zase asi hodinu kynout.Z bílků ušleháme sníh, vmícháme ho do těsta a na pánvičce třeba v lívanečníku pečeme malé placičky na másle. Upečené bliny potřeme trochou másla a skládáme je na sebe. Bliny na talíři zdobíme kysanou smetanou, přiložíme kousíček lososa a zdobíme koprem.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bliny s kysanou smetanou

Zpět na recept