Bleskový jahodový koláč

Jahodový koláč můžeme konzumovat i v období, kdy chceme omezit přísun kalorií.


3.363x
60 min
1×

Ingredience

1 hrstpolohrubá mouka
tuk na vymazání

těstíčko

2 ksvejce
1 balíčekprášek do pečiva
170 gcukr krupice
300 ghrubá mouka
450 gbílý jogurt

na potření

2 lžícemed
0.5 sklenicejahodová marmeláda

na ozdobu

650 gčerstvá jahoda

Postup přípravy

V míse smícháme jogurt s vejci a cukrem. Dobře promícháme. Přidáme mouku, prášek do pečiva a umícháme hladké těsto. Vymažeme si tukem kulatou formu a polohrubou moukou ji vysypeme. Do připravené formy vložíme těsto a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi tak 30 minut. Než se korpus upeče, omyjeme si jahody a necháme okapat. Okapané jahody si nakrájíme na tenké plátky. Upečený korpus necháme vychladnout a pak jej potřeme jahodovou marmeládou. Použít můžeme také korpus, který zakoupíme v obchodě. Nakrájené jahody pak poklademe na povrch dortu a ozdobně je rozložíme. Na závěr jahody souměrně polijeme medem.
user-icon

autor Jovi

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bleskový jahodový koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena