Bleskový jahodový koláč

Jahodový koláč můžeme konzumovat i v období, kdy chceme omezit přísun kalorií.


3.363x
60 min
1×

Ingredience

1 hrstpolohrubá mouka
tuk na vymazání

těstíčko

2 ksvejce
1 balíčekprášek do pečiva
170 gcukr krupice
300 ghrubá mouka
450 gbílý jogurt

na potření

2 lžícemed
0.5 sklenicejahodový džem

na ozdobu

650 gčerstvé jahody

Postup přípravy

V míse smícháme jogurt s vejci a cukrem. Dobře promícháme. Přidáme mouku, prášek do pečiva a umícháme hladké těsto.

Vymažeme si tukem kulatou formu a polohrubou moukou ji vysypeme.
Do připravené formy vložíme těsto a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi tak 30 minut.

Než se korpus upeče, omyjeme si jahody a necháme okapat. Okapané jahody si nakrájíme na tenké plátky.

Upečený korpus necháme vychladnout a pak jej potřeme jahodovou marmeládou. Použít můžeme také korpus, který zakoupíme v obchodě.

Nakrájené jahody pak poklademe na povrch dortu a ozdobně je rozložíme.
Na závěr jahody souměrně polijeme medem.
user-icon

autor Jovi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bleskový jahodový koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.