Tradiční pochoutka nejen na vánoční svátky s kandovaným ovocem.
hrubá mouka na vysypání | |
máslo na vymazání formy | |
těsto | |
---|---|
4 ks | vejce |
70 g | máslo |
rozinky | |
mandle | |
70 g | cukr moučka |
2 špetky | citronová kůra |
140 g | polohrubá mouka |
kandované ovoce | |
na ozdobu | |
cukr moučka | |
čokoládová poleva |
Rozinky spaříme, scedíme a osušíme. Mandle se slupkou spaříme a oloupeme. Nakrájíme na kousky. Kandované podle potřeby také nakrájíme. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. V míse utřeme do pěny máslo, přidáme moučkový a vanilkový cukr. Dále přidáme žloutky, citronovou kůru a všechny ingredience dobře utřeme. Pak přidáme rozinky, pokrájené mandle a kandované ovoce. Do těsta vmícháme polohrubou mouku. Z bílků ušleháme tuhý sníh a jemně ho vmícháme do těsta. Formu na biskupský chlebíček (srnčí hřbet), vymažeme tukem, vysypeme moukou, rozvrstvíme do ní těsto a zvolna pečeme v troubě asi 45 minut ve vyhřáté troubě. Vyhladlý biskupský chlebíček vyklopíme z formy a nezapomeneme posypat práškovým cukrem nebo ozdobit čokoládovou polevou
Netradiční vánoční cukroví: Sladké mlsání, kterým překvapíte
Nedáte dopustit na známé a osvědčené druhy vánočního cukroví, které se u vás v rodině pekly od nepaměti? Milujete starou dobrou klasiku a české tradice bráníte zuby nehty? Připravovat oblíbené a dobře známé druhy cukroví můžete i letos, ale zkuste k nim pro tentokrát přidat pár netradičních druhů a vyzkoušejte nové chutě!
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena