Biskupský chlebíček

Tradiční pochoutka s kandovaným ovocem.


3.2766x
120 min
5×

Postup přípravy

Rozinky spaříme, scedíme a osušíme. Mandle se slupkou spaříme a oloupeme. Nakrájíme na kousky. Kandované podle potřeby také nakrájíme. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. V míse utřeme do pěny máslo, přidáme moučkový a vanilkový cukr. Dále přidáme žloutky, citronovou kůru a všechny ingredience dobře utřeme. Pak přidáme rozinky, pokrájené mandle a kandované ovoce. Do těsta vmícháme polohrubou mouku. Z bílků ušleháme tuhý sníh a jemně ho vmícháme do těsta. Formu na biskupský chlebíček (srnčí hřbet), vymažeme tukem, vysypeme moukou, rozvrstvíme do ní těsto a zvolna pečeme v troubě asi 45 minut ve vyhřáté troubě. Vyhladlý biskupský chlebíček vyklopíme z formy a nezapomeneme posypat práškovým cukrem nebo ozdobit čokoládovou polevou
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Biskupský chlebíček

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena