Biskupský beránek

Jednoduchý beránek plný rozinek, oříšků a kousků čokolády.


4.5136x
75 min
12×

Postup přípravy

Změklé máslo utřeme s cukrem i vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přimícháváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vejce. Nakonec přimícháme mléko. Hmotu vymícháme na hladké těsto.

Nakonec do těsta nasypeme ořechy, rozinky, kandované ovoce, citronovou kůru a kousky čokolády. Těsto dobře promícháme a nalijeme do vymazané a vysypané formy.

Beránka vložíme do rozehřáté trouby a pečeme asi 60 minut na 160 °C.

Upečeného beránka vyklopíme z formy, necháme vychladnout a posypeme cukrem. Očička a čumáček nakreslíme rozehřátou čokoládou.

Další recepty na velikonočního beránka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Biskupský beránek

Zpět na recept