Bílý bramborový chléb

Recept na přípravu domácího bílého chleba z bramborové kaše.


4.624x
120 min
2×

Postup přípravy

Mouku prosejeme, promícháme s droždím a osolíme. Postupně vmícháme studenou bramborovou kaši, mléko a vše zpracujeme v hladké těsto.

Těsto potřeme olejem a necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout. Když těsto zdvojnásobí svůj objem, opět ho prohněteme, rozdělíme na poloviny a vložíme do dvou chlebových forem. Povrch potřeme olejem a necháme ještě dalších 30 minut vykynout.

Chleba zapečeme v horké troubě při 230 °C asi 10 minut, potom teplotu snížíme na 200 °C a upečeme dorůžova. Hotový chléb vyjmeme z formy a necháme na mřížce vychladnout.

Domácí bílý chléb z bramborové kaše výborně chutná s tvarohovými pomazánkami, s máslem a medem či s domácí zavařeninou.

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bílý bramborový chléb

Zpět na recept