Bílkový piškot

Jednoduchý a rychlý piškot, který můžeme podávat ve dvou variantách.


4.457x
30 min
12×

Postup přípravy

Vychlazené bílky vymícháme s polovinou cukru do pevného sněhu. Pak opatrně vmícháme zbylý cukr a po lžících přidáváme střídavě olej a mouku. Těsto rozetřeme v tenké vrstvě na vymazaný a vysypaný plech, vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut na 150 - 175 °C. Doba pečení záleží na výšce těsta. Hotový bílkový piškot můžeme ještě vlažný nakrájet na tyčinky a podávat ke kávě jako sušenky (suchárky). Druhá možnost je korpus přepůlit, jednu vychladlou polovinu potřít jahodovým džemem, přiklopit druhou polovinou, posypat moučkovým cukrem, postříkat polevou a už jen bílkový piškot nakrájet na kostky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bílkový piškot

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena