Bílkový piškot

Jednoduchý a rychlý piškot, který můžeme podávat ve dvou variantách.


4.457x
30 min
12×

Postup přípravy

Vychlazené bílky vymícháme s polovinou cukru do pevného sněhu. Pak opatrně vmícháme zbylý cukr a po lžících přidáváme střídavě olej a mouku.

Těsto rozetřeme v tenké vrstvě na vymazaný a vysypaný plech, vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut na 150 - 175 °C. Doba pečení záleží na výšce těsta.

Hotový bílkový piškot můžeme ještě vlažný nakrájet na tyčinky a podávat ke kávě jako sušenky (suchárky).

Druhá možnost je korpus přepůlit, jednu vychladlou polovinu potřít jahodovým džemem, přiklopit druhou polovinou, posypat moučkovým cukrem, postříkat polevou a už jen bílkový piškot nakrájet na kostky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bílkový piškot

Zpět na recept