Bílkové palačinky

Kolikrát se stane, že nám při vaření a pečení zbudou bílky z vajec. Vyzkoušejte recept na palačinky, ve kterém všecny bílky šikovně spotřebujeme.


4.36x
25 min

Ingredience

1 špetkasůl
65 mlmléko
150 gbílek
1 lžičkašafrán
75 ghladká mouka

Postup přípravy

Vaječné bílky promícháme s prosetou moukou, solí a troškou šafránu, ten nemusí být, jde jen o zabarvení. Pomalu a podle potřeby přiléváme mléko, dokud nevznikne hladké těsto na palačinky. Misku přikryjeme folií a necháme odpočinout na chladném místě alespoň na 15 - 20 minut. Na tukem potřené kvalitní pánvi smažíme z těsta tenké palačinky, jak jsme zvyklí. Z obou stran musí být bílkové palačinky zlatavé. Bílkové palačinky můžeme plnit sladkou či slanou náplní a podávat teplé ke svačině, snídani i k večeři.
user-icon

autor Samman

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bílkové palačinky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena