Bílková ořechová roláda

Moučník pro každou příležitost. Lze jej měnit dle fantazie.


3.0105x
45 min

Postup přípravy

Předehřejeme si troubu na 200°C a máslem vymažeme plech, který důkladně zaprášíme hrubou moukou. Pro lepší umotávání můžeme použít pečící papír! Ořechy umeleme a smícháme s prosátou moukou.

Do pevně ušlehaného bílku postupně zašleháváme polovinu cukru. Lehce vmícháme mouku s ořechy a zbývající cukr.

Hmotu rozložíme stejnoměrně po celé délce plechu a zprudka pečeme 12 minut.

Upečenou roládu ihned potřeme džemem, stočíme a dáme vychladnout. Mezi tím si připravíme kakaovou polevu.

V hrnku rozpustíme máslo, přidáme cukr, kakao, solamyl, mléko a dobře promícháme. Hrnek postavíme na plotýnku a mícháme do husté polevy. Pozor, nesmí se vařit.

Studenou roládu polevou potřeme a dáme ztuhnout.

Můžeme ji také naplnit třeba kávovým krémem a zdobit šlehačkou.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bílková ořechová roláda

Zpět na recept