Bílá polévka z tresky

Jemnou rybí polévku z tresky se smetanou podáváme s mrkvovými chipsy.


4.927x
25 min
4×

Ingredience

2 ksbrambory
100 mlsmetana
1 ksvelká mrkev
400 gmražená treska
500 mlzeleninový nebo rybí vývar

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
2 špetkyšafrán
mletý černý pepř

Postup přípravy

Rybu necháme zpola rozmrazit, osolíme a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev oloupeme a šikmo nakrájíme na tenké plátky a osušíme. V hrnci na oleji orestujeme brambory a rybu, přilijeme vývar a zvolna uvaříme doměkka. Vše rozmixujeme, podle potřeby osolíme, opepříme a opět přivedeme k varu. Polévku zjemníme smetanou, ochutíme šafránem, necháme přejít varem a odstavíme. Připravíme si chipsy z mrkve. Jemné lupínky mrkve zprudka opečeme na oleji dorůžova a necháme okapat na ubrousku. Bílou polévku z tresky rozdělíme na porce a podáváme s mrkvovými smaženými lupínky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bílá polévka z tresky

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena