1 dl | olej | |
50 g | máslo | |
1 lžíce | koňak | |
pepř a sůl | ||
4 plátky | biftek | |
50 g | niva nebo rokfór |
Plátky bifteku osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Necháme nejméně 2 hodiny odležet.
Rokfór, máslo a koňak rozšleháme na hladkou pěnu do které ještě vmícháme špetku soli. Lžičkou vybíráme oříšky, které necháme v ledničce vychladit.
Uležené bifteky zprudka opečeme z obou stran na rozehřátém oleji. Na mírnějším ohni je dopečeme podle chuti. Maso podáváme na předehřátých talířích a na každý plátek položíme oříšek vychlazeného ochuceného másla.
Maso podáváme s hranolky a salátem z čerstvé zeleniny.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena