Bezlepkový koláč s jablky a pudinkem

Bezlepkový koláč s pudinkem si zamiluje celá vaše rodina. Recept na lehký, jemný a velice chutný koláč.


4.622x
45 min

Ingredience

těsto

1 ksvejce
250 gmáslo
7 lžicmléko
1 balíčekbio prášek do pečiva
400 gbezlepková mouka
1 balíčekbio vanilkový cukr

náplň

3 ksjablko
8 lžictřtinový cukr
1 balíčekbio vanilkový cukr
1 balíčekvanilkový pudinkový prášek bez lepku

na ozdobu

1 balíčekmandlové plátky

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme těsto smícháním všech surovin. Mléko při přípravě přidáváme postupně, aby těsto nebylo řídké, ale naopak tužší, protože ho budeme válet. Těsto dáme do lednice na 30 minut odpočinout.

Mezitím si připravíme náplň. Nastrouhaná nebo nakrájená jablka pocukrujeme, pustí tak šťávu. Přidáme pudinkový prášek, promícháme a dáme na chvíli do lednice místo těsta.

Těsto na bezlepkový koláč si rozdělíme na dvě půlky a vyválíme dvě stejné placky. Jednu dáme do vymazané a vysypané formy nebo na plech. Poklademe na něj jablkovo-pudinkovou náplň a přiklopíme druhým dílem.

Bezlepkový koláč s jablky a pudinkem pečeme ve vyhřáté troubě na 180 - 200 °C asi 30 - 40 minut (podle typu trouby).

Horní díl koláče můžeme pro ozdobu a exklusivnější chuť posypat plátky mandlí. Bezlepkový koláč s jablky a pudinkem bude chutnat celé rodině! Koláč podáváme s mlékem, kávou, čajem, ale dobrý je i jen tak samotný.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bezlepkový koláč s jablky a pudinkem

Zpět na recept