Bezlepkový tvarohovo-pudinkový dort

Tvarohovo-pudinkový dezert připravovaný za studena. Vhodný i pro celiaky.


0.00x
150 min

Postup přípravy

Na dezert můžeme použít jakoukoliv větší skleněnou formu na zapékání. Formu vymažeme máslem a na dno a po okrajích vyskládáme bezlepkové piškoty postupně namáčené v kávovém likéru nebo rumu.

Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky a bílky, žloutky smícháme v misce s jedním banánem. Poté ve větší míse smícháme dva polotučné/tučné tvarohy, pytlíček vanilkového cukru, zakysanou smetanu, polévkovou lžíci sladkého kakaa a přidáme žloutky smíchané s banánem. Vše rozmícháme do hladké směsi bez hrudek. Následně z bílků ušleháme sníh a zlehka ho vmícháme do již připravené směsi.

Celou směs pak opatrně vlijeme a rozetřeme do formy s piškoty a dáme na dvě hodiny ztuhnout do lednice.

Po dvou hodinách vyndáme základ bezlepkového dortu z lednice a na vrch nastrouháme citronovou kůru. Poté si uvaříme dva bezlepkové pudinky podle návodu na obalu a zalijeme jimi tvarohový základ ve formě. Necháme přibližně 5 minut odstát a postupně poklademe jahodami a banánem nakrájeným na kolečka. Necháme vystydnout a dáme opět ztuhnout do lednice.

Nakonec můžeme bezlepkový tvarohovo-pudinkový dort lehce posypat slazeným nebo klasickým neslazeným kakaem. Při servírování na talířek můžeme ozdobit domácí šlehačkou.
user-icon

autor Eva


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bezlepkový tvarohovo-pudinkový dort

Zpět na recept