Bezlepkový limetkový koláč

Vyzkoušejte recept na výborný moučník jemné citronové chuti.


3.76x

Postup přípravy

Máslo rozpustíme, smícháme s třtinovým cukrem a přidáme do bezlepkové směsi na koláč. Vše důkladně promícháme a přidáme vejce a strouhanou citronovou kůru. Vzniklé těsto dáme do fólie a minimálně na půl hodiny do lednice vychladit.

Mezitím si připravíme náplň tak, že všechny suroviny na krém ušleháme v robotu. Dáme si pozor, šleháme jen krátce, aby mascarpone nezačalo řídnout.

Po uplynutí doby na vychlazení si mezi pečícím papírem nebo potravinovou fólii rozválíme těsto. Formu na koláč si vymažeme máslem a vysypeme trochou bezlepkové směsi.

Těsto dáme do formy a pečeme 6 minut bez náplně na 180 °C. Poté vyndáme z trouby a naplníme krémem. Koláč pečeme 15 - 20 minut na 170 °C. Posledních 5 minut koláč sledujeme, aby nám krém nevytekl z formy.

Bezlepkový limetkový koláč necháme úplně vychladnout a podáváme s plátky kokosu.

Zdroj: www.nutrifree.cz


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bezlepkový limetkový koláč

Zpět na recept