Vaření.czReceptyBezlepkové kuřecí soté s bazalkou

Bezlepkové kuřecí soté s bazalkou

Chutný recept na smetanový pokrm s kuřecím masem a bazalkou.


1.03x
30 min

Ingredience

1 lžícemáslo
1 kscibule
1 lžícehořčice
200 mlvoda
1 lžícekečup
15 listůčerstvá bazalka
500 mlsmetana na vaření
3 kskuřecí prsní řízek
2 lžícejizerka

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Bazalku opláchneme, poté ji ručně natrháme nadrobno. Nebo můžeme použít mramorový či jiný nekovový hmoždíř a bazalku rozmělnit. Na malém množství másla zpěníme cibuli, přidáme nudličky kuřecího masa a opečeme. Podle chuti osolíme a podlijeme vodou. Dusíme doměkka. Smetanu rozdělíme na dvě poloviny. V jedné rozmícháme jizerku a přilijeme k masu. Důkladně provaříme. Ve druhé polovině rozmícháme kečup s hořčicí a asi 5 minut před koncem vaření přilijeme na pánev, přidáme čerstvou bazalku a dobře promícháme. Bezlepkové kuřecí soté s bazalkou chutná výtečně s bezlepkovými těstovinami.
user-icon

autor Konvalinka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bezlepkové kuřecí soté s bazalkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena