Vaření.czReceptyČočkovo-sýrová pomazánka

Čočkovo-sýrová pomazánka

Pomazánka z červené čočky s taveným sýrem, žervé a vejci. Recept chuťově doplňuje čerstvá pažitka a jarní cibulka.


4.611x
35 min

Ingredience

1 konzervatuňák ve vlastní šťávě
80 gžervé
1 šálekčervená čočka
150 gtavený sýr
2 ksvejce natvrdo
1 lžícečerstvá pažitka
1 ksjarní cibulka s natí

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Červenou čočku uvaříme podle návodu na obalu doměkka a necháme vychladnout. Tuňáka necháme okapat na sítku, ale šťávu nevyléváme. Vejce uvaříme natvrdo a vychladlá nastrouháme najemno. Pažitku a jarní cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno. V míse ušleháme žervé s taveným roztíratelným sýrem do hladka. Pak vmícháme nastrouhaná vejce, kousky tuňáka a uvařenou čočku. Pomazánku podle potřeby naředíme šťávou z tuňáka a přidáme nasekanou pažitku a cibulku. Vše promícháme, ochutíme solí a pepřem a necháme odležet. Čočkovo-sýrovou pomazánku podáváme namazanou na celozrnném pečivu jako svačinku. Můžeme ji ale servírovat i na teplých česnekových toustech jako chuťovku.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Čočkovo-sýrová pomazánka

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena