Beefsteak Napoli

Recept na hovězí biftek gratinovaný uzeným sýrem na smetanovým špenátě


4.034x
20 min
1×

Ingredience

10 gčesnek
30 golej
5 gsůl
60 gsmetana
30 gparmazán
3 gmletý pepř
150 glistový špenát
200 ghovězí svíčková
20 guzený sýr

Postup přípravy

Očištěný steak z hovězí svíčkové lehce naklepeme plochou stranou nože, nikdy paličkou na maso. Maso osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na pánvičce zhruba 2 - 3 minuty z každé strany. Záleží, jak kdo ho má rád. Kdo ho chce propečený, tak samozřejmě se opéká déle. Ale čím více, tak ztrácí na kvalitě. Na hotový biftek dáme plátek uzeného sýra a necháme zapéct v salamandru nebo troubě. Mražený listový špenát necháme povolit. Povaříme ho ve smetaně. Přidáme plátky česneku, osolíme, opepříme. Na hotový špenát můžeme přidat na jemně nastrouhaný parmazán. Beefsteak Napoli pokládáme na špenát a nejlepší přílohu bych volil orestované brambory. Beefsteak Napoli ihned podáváme.
user-icon

autor qvor

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Beefsteak Napoli

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena