Velikonoční slaný koláč

Casatiello je správný název receptu, který pochází z Napoli.


4.622x
90 min

Postup přípravy

Z vody, droždí a lžíce mouky připravíme kvásek. Mouku prosolíme, nastrouháme sádlo a přidáme hotový kvásek. Těsto zpracujeme, přidáváme vlažnou vodu. Jakmile je těsto hladké, vypracujeme z něj kouli, kterou necháme v misce kynout na teplém místě alespoň na hodinu a půl.

Mezitím si nakrájíme salám a tvrdé sýry na kostičky.

Jakmile je těsto hotové, odebereme z něj kousek na doplňování. Zbytek těsta vyválíme do obdélníku cca na 1 cm, posypeme ho nakrájenými sýry, salámem a nakonec parmazánem.

Velikonoční slaný koláč zarolujeme po delší straně a přehneme do tvaru kola, dáme do kulaté vymazané formy a necháme na další hodinku kynout.

Když se těsto zdvojnásobí, vezmeme 4 vajíčka a přitlačíme opatrně na vrch koláče. Ze zbytku těsta, co jsme dali stranou, vytvoříme proužky a přikryjeme vejce křížkem.

Velikonoční slaný koláč potřeme olejem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C alespoň hodinku.

Slaný koláč podáváme na velikonoční stůl s bílým suchým vínkem.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční slaný koláč

Zpět na recept