Vánoční hovězí oříšek

Zkuste Vánoční večeři jinak. Recept na Vánoční Beefsteak - nejlépe z mladého býčka.


2.889x
60 min

Postup přípravy

Mladou hovězí kýtu, nejlépe část "oříšek" připravíme k pečení.

V asi litru vody rozvaříme kostky hovězího bujonu. V hmoždíři najemno roztlučeme koření. Houby očistíme a nakrájíme na kousky.

Kýtu vydatně potřeme kořením a osolíme. Vložíme ji do pekáče, posypeme houbami, podlijeme bujonem, zakryjeme a pečeme v horkovzdušné troubě při 160°C asi hodinu.

Po hodině kýtu na kraji ukrojíme. Pokud je střed červený, je vánoční oříšek akorát.

Vánoční hovězí oříšek podáváme podle chuti a fantazie. Oříšek je skvělý i jako studená snídaně druhý den.
user-icon

autor doktor no


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vánoční hovězí oříšek

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Bosenská
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.