Bedlový tatarák

Recept na tatarák vhodný i pro ty, kteří neholdují masu.


5.03x
30 min

Ingredience

30 gmáslo
1 ksžloutek
1 kscibule
2 lžícekečup
2 lžíceplnotučná hořčice
1 lžičkadrcený kmín
1-2 lžíceworcestrová omáčka
500 gbedla

podle chuti

sůl
mletý pepř
mletá sladká paprika

Postup přípravy

Bedly očistíme a i s nožičkami nakrájíme na malé kousky. Na másle, ale můžeme použít i olej, je asi 10 minut podusíme pod pokličkou. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno a přidáme k bedlám, které mezitím vychladly. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Ochutíme hořčicí, kečupem, worcestrovou omáčkou, drceným kmínem, solí, pepřem a mletou sladkou paprikou. Uvedené množství lžic v receptu je pouze orientační. Jako poslední vmícháme do bedlového tataráku syrový žloutek a necháme v lednici vychladit. K bedlovému tataráku se výborně hodí topinky potřené česnekem.
user-icon

autor Hanka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bedlový tatarák

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena