Bažant na pivě

Špikovaného bažanta lze chutně připravit i na pivě. A samozřejmě na zapití také pivo.


4.731x
0
3×

Ingredience

1 ksbažant
100 ganglická slanina
1 sklenkahouby v tuku (250ml)

podle chuti

sůl

marináda

1 kscibule
2 kuličkyjalovec
2 kuličkynové koření
1-2 lžícesójová omáčka
4 kuličkycelý pepř
200 mlpivo 10° (min.)

podle potřeby

pivo 10°

Postup přípravy

Bažanta naporcujeme (4 porce) a jednotlivé porce prošpikujeme slaninou. Zde platí, že více je lépe, protože jinak je bažant dosti suchý. Smícháme pivo, nadrobno nasekanou cibuli, koření a sójovou omáčku. Do marinády naložíme, nejlépe přes noc, prošpikovaného bažanta. Houby v tuku necháme rozpustit v pekáči. Pak do pekáče vložíme bažanta, posolíme a podlijeme marinádou. Pekáč přiklopíme a vložíme do rozehřáté trouby. Během pečení bažanta několikrát otočíme, houby promícháme a podle potřeby podléváme pivem. Bažanta na pivě pečeme asi 60 - 80 minut do změknutí. Jako přílohu k bažantovi na pivě doporučuji dušenou nebo vařenou rýži.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bažant na pivě

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena