Houby v tuku

Houby zavařené v tuku v zimě používáme stejně jako čerstvé.


4.729x
0
2×

Postup přípravy

Houby očistíme, poté opláchneme a nakrájíme na kostky nebo silnější plátky. Rozložíme je na vál (plech) a necháme je minimálně 2 hodiny oschnout. Potom je sesypeme do hrnce, zasypeme solí a dusíme za stálého míchání 15 minut. V jiném hrnci rozehřejeme polovinu tuku, přidáme houby a 5 minut je restujeme. Ještě horké houby plníme do nahřátých sklenic. Sklenice zalijeme zbylým rozpuštěným tukem, aby byly houby potopené. Sklenice uzavřeme a sterilujeme 30 minut na 100 °C. Za dva dny sterilaci opakujeme. Houby v tuku nám skvěle nahradí ty čerstvé.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houby v tuku

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena